torsdag 29 juli 2010

Min grannes trädgård efter regnovädret..

stackarna..

Scones

Idag har himmelen öppnat sig och bestämt sig för att släppa ut allt regn som den sparat ihop under hela sommaren på en gång. Vilket gör att det är nästan OMÖJLIGT att gå ut utan att bli genomblött på 3sek. Åskar gör det också...usch, hatar åska :( Så idag har jag bestämt mig för att vara lite duktig och till nytta här hemma istället för att bara sitta och tröga framför datan. Dammsugit har jag gjort samt skurat golvet!
Och en sån här kall och ruggig dag blir man sugen på något varmt så jag tog mig i kragen och bakade scones! Första gången jag gjort det och dom blev supergoda! Blev även en hit hos min familj för dom gick åt på nästan en gång, hihi ;) Togs precis ur ugnen när mamma kom hem från jobbet så vi satte oss på balkongen (under tak såklart) och mumsa i oss.

onsdag 28 juli 2010

Beslutsångest...

Min lugg har nu växt till den där jobbiga längden när den hänger rakt framför ögonen och man vet inte om man ska klippa den kort igen eller låta den växa.. Frågade mamma vad hon tyckte men hon var inte mycket till hjälp.. "Jag tycker du passar jättebra i mittbena men lugg är jättesnyggt på dig också! Båda är jättefint, bestäm du." Happ..så vad ska jag göra? Börjar bli supertrött på min långa lugg som har sitt eget liv och aldrig blir som jag vill men är även rädd att om jag klipper luggen så kommer jag ångra mig typ dagen efter..sååå...
Att klippa lugg, eller inte....?

tisdag 27 juli 2010

♫Fashion put it all on me Don't ya wanna see these clothes on me♪


Självklart behöver jag inte alla dessa plagg. Men man kan väll få drömma? ;)

måndag 26 juli 2010

I'm Alive!

En vecka utan några inlägg... tsk, tsk, tsk... inte bra gjort av mig. Ber om ursäkt till alla läsare! m(_ _)m Min enda ursäkt är att jag har känt mig lite "under the weather" så att säga... Ont i kroppen och huvudet har jag haft (´-`) bläh. MEN nu till något roligt som har hänt mig. Nu i veckan så har jag nämligen fått en ny mobiltelefon av snälla mami o papi! (-^▽^-) *yay* En Samsung s5600. Har alltid bara köpt Ericssons mobiler (vet inte vrf, det bara blev så) så det är roligt med lite förändring! ^^ Den har touch-screen så det är också en stor förändring för mig. Försöker alltid dra ut tangentbordet och blir förbannad över att den fastnat tills jag kommer på att det inte finns någon, haha! XD
my new toy ;)


Ja, så det var min lilla uppdatering för att visa att jag inte är död, hehe.

tisdag 20 juli 2010

Nya teckningar på gång..

Min konstnärliga sida har inte varit så aktiv dem senaste veckorna men för några dagar sedan så fick den sidan nog och 'tvingade' mig att måla något. Har blivit väldigt intresserad av Indianstammar/Native American (USA:s ursprungsbefolkning) under den senaste tiden. Speciellt av indianstammen Comancher. Dels för min kärlek till Twilight-karaktären Jacob -som är indian- och dels för en av mina favoritfilmer; "Dance with Wolves." Tänkte då på att i Twilight så förvandlar sig indianerna till gigantiska vargar/varulvar och i "Dance with Wolves" så får huvudrollen sitt namn  av indianerna eftersom en varg visar stor tillit och kärlek för honom och följer efter honom vart han än går. Så vad ska jag måla? Vargar! (tekningarna är ej klara, såklart!)

måndag 19 juli 2010

9 Names:

YOUR REAL NAME:
Marie
YOUR GANGSTA NAME: (first 4 letters of real name plus izzle)
Mariizzle
YOUR DETECTIVE NAME: (fav color and fav animal)
Black Dog
YOUR SOAP OPERA NAME: (your middle name and street you live on)
Jeanette Urberg(svägen)
YOUR STAR WARS NAME: (the first 3 letters of your last name, first 2 letters of your middle name)
Jonje
YOUR SUPERHERO NAME: (Your 2nd favorite color, and favorite drink)
White Raspberry soda
YOUR ARABIC NAME: (2nd letter of your first name, 3rd letter of your last name, 1st letter of your middle name, 2nd letter of your moms maiden name, 3rd letter of you dads middle name, 1st letter of a siblings first name, and last letter of your middle name)
Anjxime
YOUR WITNESS PROTECTION NAME: (Parents middle names)
Marie Stig
YOUR GOTH NAME: (black, and the name of one of your pets)
Black Rocky

söndag 18 juli 2010

I just want to find that guy who will love me as much as I'd love him.

fredag 16 juli 2010

Mor & Dotter-dag

Pappa kommer att ha en stor konferens med sitt jobb i Florida i oktober och mamma kommer att följa med. Dom kommer att vara borta i en vecka. Känns lite tråkigt att jag inte kan följa med... (eller, dom frågade om jag ville följa med, men dom har inte varit på semester bara dom två på över nästan 14 år så tyckte att dom förtjänade att åka iväg själva.) + att jag inte skulle få köpa så mycket saker då eftersom min biljett skulle kosta så mycket, hihi;) (pappas jobb betalar deras biljetter eftersom mamma följer med som "hjälp" till pappa.) Så jag och lillebroren stannar hemma. Men känns rätt OK ändå. Dom har lovat att köpa en massa kläder till mig från F21 (som är min favoritaffär i USA) :) Hursomhelst, eftersom jag var lite ledsen över att jag inte kan åka med så föreslog mami att vi kunde ha en mor&dotter-dag idag så vi åkte iväg till Solna centrum och har shoppat och fikat och bara haft det mys. Detta fick jag med mig hem: 
underkläder från Lindex (tag 3 betala för 2) ;) 
söta smycken från Ur&Penn (lagerrensning eft. dom skulle slå igen butiken) 15-20 kr/st! 
Ring & Diadem (75%rea!) - Gina Tricot

hårband + sminkväska (köp 2 betala för 1) -Lindex
vit klänning (40kr!) - Gina. Grå klänning - Kappahl.
shorts - HM. Kjol - Gina.

torsdag 15 juli 2010

Sommrig

Åkte till ICA och handlade till pappas födelsedagsfirande idag. Gick även in på Kappahl en snabbis för mamma skulle lämna tillbaka en tröja. Skulle inte köpa något egentligen men så såg jag denna klänning precis innan i skulle gå ut och var bara tvungen att köpa den! Efter det sprang vi in på stadium där jag köpte mig lite nya bikiniöverdelar (har växt ur mina andra + att det är kul med lite variation) ;) Tycker jag ser lite sådär extra sommrig ut idag! (tycker även att jag påminner lite grann om Sookie Stackhouse från True Blood? Bara stripp-shortsen, tight Tshirt, gluggen mellan tänderna och den falska texas-brytningen som fattas!) ;P haha. 
*skärpet tillhör en annan klänning!

Grattis Papi ♥

"Kissing is like drinking salted water. You drink, and your thirst increases."

onsdag 14 juli 2010

man kan väll få drömma...?

...att man för en dag skulle få vara så här vacker  
min största idol, ayumi hamasaki, på omslaget av sin nyaste singel: MOON/blossom.

söndag 11 juli 2010

Fotbollskväll..

Ikväll är det fotbollskväll hemma hos oss. Micke och Linda kommer hit samt familjen Jonsson-Licht för grillning och sen halv 9 är det dags för fotboll. Tydligen en viktig match ikväll? Fotbollsfinal eller VM final eller vafan det nu heter... Same shit, different name... Holland-Spanien tror jag att det är som spelar? Vet inte. Bryr mig inte. Inget fotbolls-fan och kommer aldrig och bli det... 
Trevligt i alla fall med familjen här. Har fortfarande svårt att tro att Mackenzie kan vara så liten som hon är. Hon är som en liten docka! Fick hålla henne förut en stund och hon är så söt när hon öppnar ögonen för hon tittar verkligen runt omkring sig och ser ut att tänka "WTF är det här för ställe??" Som jag sagt förut. Nyfödda barn är OK för mig för dem kan inte flytta på sig eller ha sönder något till skillnad när dom blir äldre, haha XD 

Men det är ju så j*vla varmt idag också så det är inte sant!! 30 grader inomhus står det på termometern. Det är 29 grader ute. Yeaaay...! Alla fönster är öppna, luftkonditioneringen på och alla fläktar på. Men man smälter ju bort ändå! Har god lust att hoppa in i duschen och bara stå där tills det blir svalare men har redan gjort det en gång idag så... =P  Får väll sitta i baby poolen som vi köpt åt Abbie, haha! (som tur är så har vi faktiskt en dusch ute på balkongen som man kan använda om man blir varm). Försökte sola idag också. Tror jag låg ute i 5 minuter sen så kände jag mig svimfärdig. Ska inte gnälla när det är varmt ute för en gångs skull men det här är ju nästan för mycket!

Nej, slutklagat! Nu kommer Abbie och vill att jag ska sätta på 'Kung fu Panda' åt henne så nu måste jag gå.  

"People shouldn't dwell on the past. It's enough to try your best in all that you're doing now."

fredag 9 juli 2010

Välkommen till Världen Mackenzie

Idag har jag blivit moster för en andra gång! Tusen gratulationer och kramar till familjen Jonsson-Licht! Åhh, hon var så liten (har aldrig haft en nyfödd bebis i mina armar) och så söt! (≧∇≦) Tror hon somnade till ett tag medan jag höll henne, hihi.  (småbebisar är nog OK för mig, det är när dom blir äldre och kommer i trotsåldern *ahem*Abbie*ahem* som jag blir galen!) XD Hon var så söt när hon sög på tummen också, lilltjejen. Grattis än en gång kära syster och Josh! 

To the hospital we go..

Tidigt imorse så fick min storasyster och Josh sin andra bebis, Mackenzie! :D Först tänkte jag inte åka med till sjukhuset för att hälsa på för jag har sån fruktansvärd huvudvärk + att vi alla inte skulle få plats i bilen (det är jag, papi, mami, Magnus, mormor och Abbie -hon sov över hos oss inatt, en 2åring kan ju inte spendera natten på ett sjukhus-) och det är bara fem platser och vi har bara en bil för tillfället. (Den andra är utlånad till Josh och Madde) Men jag ångrade mig i sista minuten så jag ska sitta i Magnus knä eller nått =P Nej, nu ropar pappa att vi ska åka så jag måste gå! Puss så länge.
(Jag har shorts under men dom syns inte på bilden)