fredag 31 december 2010

Nyårsafton

Vad härligt det är med sovmorgon!! Sov ända till halv 12 idag. Och idag är det nyårsafton! Tycker det här året har gått fort -fast det säger man väll varje år? Undrar vad som kommer hända under 2011.. Jag åker till USA i februari, kommer jag att resa till fler platser? Jag har testat min kreativitet med mycket nytt det här året, vad kommer jag att skapa nästa år? Jag fick mitt första jobb, kommer jag att få fler möjligheter på andra platser? Kanske träffar jag äntligen min drömprins?? :D  Här är en bild på mig idag! GOTT NYTT ÅR!

torsdag 30 december 2010

Klockor

Idag jobbade jag mellan 12-20:30 så nu är jag helt slut - MEN jag har tjänat en tusenlapp så jag är inte bitter ;) Nu är jag ledig hela helgen iallafall, så det är skönt. Under min lunchrast satt jag och prövade några klockor som jag ska köpa i januari (då blir det 70% istället för 25%). Det är så bra för vi som jobbar på Guldfynd får lägga undan det vi vill ha hur länge vi vill och köpa det när vi vill (vilket vi inte får göra med kunder..) Så det är riktigt skönt att veta om man ser något som man vill ha så kan man bara ta det (även om det skulle vara den sista) och lägga det åt sidan tills man känner att man vill köpa den :)
Didn't have anything to do during lunch so I took some pictures!
 Jag har ingen egen klocka :( så jag ska passa på att köpa 3 stycken!

tisdag 28 december 2010

Läkartid

I morse hade jag en läkartid inbokad för att undersöka min rygg och för att få en remiss. Det gick bra (eller "bra" och "bra"...) Min rygg är sned (vilket jag redan visste) men vad jag inte visste var att mitt högra ben är längre än mitt vänstra. Därför har jag ont i ryggen, nacken och huvudet jämt. Jag har också lagt märke till under den senaste tiden att mina fötter och ben domnar väldigt lätt. Jag fick iallafall en remiss till en annan läkare.  Efter det åkte jag hem och min chef ringde.
Dagens outfit! (osminkad..)
Hon undrade om jag kunde komma in och jobba imorgon. Varför inte? Mer pengar till USA-resan ;) Apropå jobbet! Igår så bad hon mig att komma in till kontoret och prata med henne. Hon vill nämligen fortsätta ha mig som anställd efter jul! :D (jag var egentligen bara anställd som jul-extra) Åhh, jag är så glad! Hon sa att hon är så nöjd med mig och hon tyckte att "när hon anställde mig så var det som att dra en guldlott" hihi!

lördag 25 december 2010

Detta köpte jag för min första lön!

En egen liten Aspire One Happy lapotop fast i lilla! Den är jättesöt och färgen är en urgullig baby-lilla :D Den väger knappt någonting så nu kan jag ta med mig datorn när jag är ute och reser också, mohaha ;) Det betyder att jag kan blogga när jag är i Los Angeles i februari! ^^
Min storebror som jobbar på Media Markt fixade även ett jättebra pris på en BaByliss locktång: 99 kr istället för 450! Vilket kap!

My christmas gifts!

Eclispe DVD Box 3 disc
 Avatar - Collectors Edition (6 disc)
Mysigaste julkalendern "Trolltider". Älskade barndomsfilmerna "Den Otroliga Vandringen" 1&2. Och till min Hayao Miyazaki samling "Ponyo på klippan vid havet"
Två målarkit: ett med akryl och ett med vattenfärger.
En värmefilt
och en kamera + kameraväska :D
Plus så ska jag få beställa kläder från F21 och så fick jag lite pengar! Fast bästa julkappen fick mamma av pappa: En jättesöt, bärbar mini-dator! I rosa! :D

Mackenzie

Här är en bild på en tavla jag gjorde till mamma och pappa i julklapp! Det ska föreställa ett porträtt av Mackenzie, min systerdotter som föddes i juli i år. Förra året gjorde jag en tavla av Abigail, även hon min systerdotter och storasyster till Kenzie! Jag blev väldigt nöjd och glad med denna bild och det blev även mamma och pappa också! Vad tycker ni? :)
 

fredag 24 december 2010

Julafton!

Idag åkte jag in och jobbade 11-14. Det gick otroligt fort idag måste jag säga, men jag förstår mig fan inte på folk som ska handla presenter i sista minuten... dom har haft hela julen på sig, varför kommer dom in 2 minuter innan vi stänger...? Men det är bara bra när dom är desperata, för då kan vi sälja på dom hur dyra smycken som helst ;) Som idag har jag sålt b.la: Ett guldhalsband för 7,5 tusen, två diamantringar för 4000:-/st, örhängen för 3000. Efter jobbet åkte jag hem för att spendera dagen med familjen och äta god mat som mamma spenderat hela förmiddagen med att laga och efter det öppnade vi julklappar och senare på kvällen tittade vi på Toy Story 3 :) Riktigt mysigt har det varit! 
Jobbar bara måndag & torsdag nästa vecka, vilket är riktigt skönt. Lägger upp bilder imorgon på det jag fick i julklapp, för nu är jag helt slut efter en lång och intensiv arbetsvecka så nu ska jag faktiskt gå och sova! Puss & Kram!
 
Jag idag! Bild tagen med min nya kamera som jag fick i julklapp av min storebror och hans flickvän!

tisdag 21 december 2010

I'm sick... :(

Blä, min lillebror har smittat mig med sin förkylning så nu har jag jätteont i halsen och det kliar och hostas hela tiden :( Inte kul när man står och säljer smycken. Apropå jobbet - idag jobbade jag 11 till 20:40! Gissa om jag är trött eller vad?? Ont i fötterna och ryggen har jag (och halsen) och känner mig som en zombie. Men nu ska jag sluta gnälla! Trots att dagen varit väldigt lång och stressig så är det en tröst att veta att man tjänat en tusenlapp idag! :) Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Jag är väldigt trött efter jobbet och pga min förkylning + så ska jag upp tidigt imorgon för att gå på ett litet 'morgon-möte' på jobbet. (= bjudas på pepparkakor och glögg och få köpa en valfri vara för 40%). Sen så jobbar jag 13-19 så får se om jag skriver något då. Puss & Kram!

lördag 18 december 2010

Såklart vovvsingarna ska få julklappar ♥

Rocky, Buster, Elmo, Tuffen (och mormors hund) Cindy - En tugg-ring och 10 godispinnar till varje sötnos, haha :)

Hundmässan

Mamma och jag gick som sagt på Hundmässan idag. Det var riktigt mysigt! :) En massa söta hundar och mycket hundgrejer har vi sett...och köpt (..hundgrejer menar jag..) Åhh, jag såg så mycket söta och roliga kläder till hundarna!! (bl.a tomtedräkter och pepparkaksgubbe-dräkter men dom kostade 200-300 spänn :/ ) Dom är mycket billigare på City Gross så ska kanske köpa där istället. För en tomtemössa måste dom ju ha på julafton! :D Vi glömde kameran hemma så det blev tyvärr inga bilder men vi hade säkert glömt bort att ta iallafall eftersom vi varit upptagna med att titta på en massa annat, haha :P Har som sagt haft det jättemysigt med lilla mami idag! Och det här fick vi med oss hem:
Nu ska jag slå in lite paket och sedan ska jag äta middag. Puss på er så länge!

fredag 17 december 2010

En vecka kvar till julafton!

Nu är det bara en vecka kvar till julafton! O_o Shit, vad tiden har gått fort, eller är det bara jag som tycker det..!? Aja, ska alldeles strax åka och jobba. Det blir en sen kväll ikväll, jobbar ända fram till stängning så kommer hem igen runt 9. Imorgon ska mamma och jag upp tidigt för att gå på Hundmässan så får se om jag skriver något mer ikväll eller imorgon, men tills dess får ni ha det bra! :)

tisdag 14 december 2010

This is fun!

Förut så hatade jag verkligen att handla julklappar. Man visste inte vad man skulle köpa eller om personen skulle tycka om presenten eller inte (och så hade jag inte så mycket pengar heller). Men nu när man vet att man har råd att gå och handla julklappar så är det riktigt kul! Som mamma sa: "Jag har fått blodad tand för det där". Får se om jag och papi åker ut imorgon och julhandlar, annars blir det nog på fredag istället. På lördag ska mamma och jag gå på Hundmässan, något vi brukar göra varje år! :) Det kommer bli riktigt kul!  Nu ska jag färga håret. Mitt hår växer som ogräs och det är jag glad för!! Jag vill att mitt hår ska nå ner till under brösten eller midjan, så jag blir glad varje gång jag ser en ful, tråkigt råttbrun utväxt i min hårbotten :P

måndag 13 december 2010

Lucia

Det var väldigt lugnt på jobbet idag. SKÖNT! Jobbade från 13-17 och efter det gick jag omkring i centrum och handlade julklappar :) Haha, både mamma och pappa sa till mig när jag sa att jag skulle handla; "För en månad sedan så hade jag aldrig kunnat föreställa mig dig gå omkring helt själv i Skärholmen och shoppa!" Och jag håller med helt och hållet. Jag hade inte heller kunnat föreställa mig själv gå omkring i ett stort shoppingcentrum och handla helt själv (stora problem med självförtroendet). Men se hur mycket att gå ut och vara  social några timmar i veckan gör med en! Jag känner mig inte lika 'fången' längre som jag gjorde förut. Förut lämnade jag knappt huset för jag tyckte att jag var ful och var jätteorolig vad andra tyckte om mig. Nu kan jag gå ut och göra det jag vill göra och ha kul utan några bekymmer över vad andra tror och tänker om mig. Och jag älskar det! ^^

lördag 11 december 2010

Julgodis

Idag har mamma och jag haft det mysigt och bakat en massa julgodis :) Vi har gjort knäck, chokladfudge, fransk kola och chokladkola. Min favorit blev fudgen som mamma gjorde. Chokladen nästan smälter på tungan. Mums! :D Jag skulle även ha gjort Torrone idag men det fattades en ingrediens så det får vänta tills imorgon istället! Då ska vi kanske baka saffransbullar också :)
Knäck - både vanliga och några med hasselnötter
Fudge

Fransk kola
Chokladkola med hasselnötter

fredag 10 december 2010

Close-up :)

Äntligen Fredag!

Äntligen är det fredag och jag är ledig både lördag och söndag så nu är jag glad. :) Min chef pratade med mig innan jag gick hem från jobbet idag och hon sa att hon var så stolt över mig och tacksam över det jag gör. Hon tycker jag är jätteduktig och att jag passar bra in i 'gänget', så nu är jag extra glad! :D Här kommer iallafall dagens outfit: Lite Lolita/Gothic liknande, tycker ni inte? :P Köpt från Asos.com.
Hihi, det var en kund som tyckte att tröjan var så söt så hon undrade vart jag köpt den ;)

Butterfly

Bättre sent än aldrig

Glömde bort att publicera mitt "dagens outfit" inlägg idag. Jaja, lägger upp den nu innan jag går och lägger mig! :) 
 Jeans-leggings - H&M. Grått linne - Wet Seal. Kofta - fått av syster.

torsdag 9 december 2010

relaxed...

Nu ska jag krypa ner under täcket med min härliga värmedyna och tända några doftljus. Jag blir så avslappnad av det :)

Cheetah

Hellu, har precis kommit hem från en lång och stressig arbetsdag. Under min lunchrast strosade jag omkring i centrum och hittade det här snygga linnet inne på Lindex. Den ser lite stor ut kanske, men jag gillar att ha luftiga kläder så man kan bära linnen och sånt under. Jag gillar att bära lager på lager. :)  
Nu ska jag laga våfflor till middag!

onsdag 8 december 2010

En trött tjej..

Fick migrän (som vanligt) på måndagskvällen och mådde fortfarande dåligt på tisdagen men jag kämpade och gick till jobbet ändå och det gick väll hyfsat bra. Lite vimsig ibland eftersom jag var snurrig i huvudet (det känns som att jag är på en båt som gungar, brukar hända då och då..) men jag gjorde mitt bästa. Fick även reda på att av alla de tjejer som anställdes samtidigt som mig i den butiken så är jag den som jobbat flest timmar. Fast dem andra två tjejerna går ju i skolan så... :P Så nu var jag tvungen att ge min "Ny i butik"-bricka till en annan tjej XD
Idag var jag ledig men har mått dåligt idag också så jag har mest sovit. Magnus och jag tittade även klart på Harry Potter. Den var sjukt bra! :D Imorgon ska jag jobba hela dagen så godnatt och wish me luck!

Och jag vet att jag har varit tråkig med så få bilder under den senaste tiden, men jag jobbar så mycket nu och när jag väll kommer hem så har jag ingen ork att ta outfit-bilder och sånt. Plus så har pappa tagit med sig kameran till jobbet den senaste veckan och min mobilkamera suger hästballe så ja... Men jag ska bättra mig! ^^

måndag 6 december 2010

Första julklapparna köpta - check!

Now I'm sleepy~! Har jobbat ett långt arbetspass idag. Men det har gått jättebra! Under lunchen passade jag på gå och leta efter lite julklappar till min familj och jag hittade lite saker som jag hoppas **** blir glad över. Jag vill inte avslöja för mycket för min familj tittar nämligen in på min blogg då och då ;) Jag kom hem för en stund sedan och nu ska jag laga kyckling och pommes till middag till en hungrig pappa och lillebror! :P Senare ikväll ska jag och Magnus titta på den senaste Harry Potter-filmen och så måste jag och mamma ut på vår vanliga kvällspromenad med hundarna. Så jag skriver nog mer imorgon. Hej så länge! ^^

torsdag 2 december 2010

Allergisk mot svart?

Ja, man kan faktiskt vara allergisk mot färgen svart. Om jag använder svarta nederdelar utan att dom är tvättade med ett speciellt tvättmedel och om jag inte smörjer in benen varje morgon/kväll med lotion så blir jag jättetorr och röd och det kliar som fan. Det brukar oftast bli så att jag kliar så mycket att jag börjar blöda.. :/ Och om jag bär svarta nederdelar flera dagar i sträck så får jag nässelutslag. Det är inte roligt. Jag får även nässelutslag när jag blir stressad, har jag märkt. Det var för ca 3 veckor sedan och jag var jättenervös för jag skulle till jobbet och jag skulle få sälja saker själv för första gången. Jag tar på mig ett par svarta jeans och åker iväg. När jag kommer hem igen så byter jag om och det kliar på ena benet men det syns inget så jag kliar mig bara lite lätt. Sen börjar det klia ännu mer och när jag tittar på benet igen så såg mitt ben ut så här..
Jag hade sammanlagt 17 st kliande nässelutslag runt hela vänstra foten och benet. Dom försvann efter nån vecka men det är inte alls kul att ha dem. Jag har haft problem med såna utslag i nått år nu. Oftast bara 1 eller 2 st åt gången men det har aldrig varit så många på en gång. Sen dess har jag inte vågat använda svarta jeans (svarta jeans är egentligen något av det värsta man kan bära). Sen när utslagen försvann & jag började tvätta kläderna med parfymfritt tvättmedel så har jag inte haft några problem. Hoppas det fortsätter så...

Igår kväll

Julfesten på Grand Hotel var väldigt trevlig! Jag kom dit vid halv 8 och mötte upp resten av gänget. Vi gick in, hängde in kapporna i garderoben, fick vårt bord och gick sedan för att plocka mat. Det var det vanliga man brukar se på julbordet (fast lite mer 'tillyxat'..) Maten var väll helt ok. Jag hade inte betalat 1000 spänn för den iallafall. Men jag är ju väldigt kräsen med mat så... jag åt mer efterrätt än mat, haha. Chokladmousse, knäck, fruktsallad, rostade nötter, minicupcakes och en massa annat gott. Men servitriserna var jätteirriterande för så fort man släppte blicken från tallriken så kom dom och plockade undan den XD "Men jag var ju inte klar...!" Dom tyckte väll att man inte skulle svulla i sig så mycket, haha ;) Martin Stenmark var där och uppträde live. Är inte ett så stort fan av svensk musik men han var faktiskt väldigt bra och underhållande att titta på! Och snygg var han, hehe :P Insidan av Grand var väldigt vackert! Salen vi satt i hade jätte högt i tak och stora glittrande kristallkronor. Väggarna såg ut att komma direkt från Romeo & Julia med sin romantiska balkong, små fönster och vackra blommor. Ja, det var mysigt! :) Kvällen slutade vid 11 och jag kom hem till 12.    Jag har nu fått titeln: "Guldfynds Hair & Nailstylist" av mina arbetskamrater, haha. Dom trodde att jag gått till en salong och fixat mitt hår och mina naglar för dom tyckte det var så fint och när jag sa att jag fixat det själv så sa dom att nästa gång dom ska på fest så ska dom ringa mig och tvinga mig att fixa dom, hehe ;) Jag fick många snälla komplimanger under kvällen, det är alltid kul! :D

onsdag 1 december 2010

My nails for tonight

Jag började på dessa naglar igår kväll och blev precis klar med dem. Har tänkt att ha på mig dessa ikväll på julfesten. Jag tror det blir fint. :) Jag tycker att resultatet blev helt ok (även om dom blev en aning slarviga). 
Såhär kommer det att se ut

1 December

Nu är det den första december. Bara 30 dagar kvar tills året 2010 är över. Undrar hur nästa år kommer bli? Och vad är det man får börja öppna varje dag i december? Jul-kalendrarna! ^^ När jag var yngre så brukade jag & min lillebror ha en massa julkalendrar med antingen godis, pengar eller leksaker i. Nu har vi slutat med det men söta mami köpte den här Hello Kitty chokladkalendern till mig för en tag sedan eftersom hon vet att jag samlar på HK saker Hihi, så söt :)