måndag 27 augusti 2012

Your Bobby Pin - Wear it the Right Way

Visste ni att det korrekta sättet att sätta fast ett hårspänne (eng: bobby pin) i håret är med den vågiga sidan neråt? Jag vet inte hur jag kom fram till det, jag satt och surfa lite random på hårgrejer och hamnade på ett forum som förklarade hur det var. Jag vägrade att tro på det först för jag har burit mina hårspännen med den vågiga sidan uppåt så länge som jag kan minnas!
Om vi tittar på ett hårspänne så ser vi alla att den platta sidan är längre än den vågiga. Tydligen så är den vågiga sidan designad att hålla håret på plats och den platta sidan ska hålla ner håret och att det inte flyger hår när man rör på sig.

HUR kan jag ha gjort något så simpelt som att sätta fast ett hårspänne fel?! 
*Face palm*

söndag 19 augusti 2012

I am excited!

My order from F21.

lördag 18 augusti 2012

DIY: Eyeshadow Palette.

Gör din egen ögonskuggspalett.

Har du som jag att dina hundra ögonksuggor ligger huller och buller i en låda och tar upp en massa onödig plats? Att du tappar lusten att leta efter det du söker när du ser röran? Mina MAC-skuggor ligger så fint i sina palleter men vill du inte köpa en dyr palett så har jag ett tips om hur du enkelt kan göra din egen palett! :) 

Allt du behöver är:
  • Ett tomt CD-fodral.
  • Fint dekorationspapper. (frivilligt)
  • Plattång.
  • Bakplåtspapper.
  • En nål av något slag. 
Börja med att ta CD-fodralet och ta bort fästet där CD:n ska sitta. (Vinkla lite på ena kanten så kommer den upp automatiskt). Välj det papper du vill ha på din palett eller skippa detta steg om du vill ha den genomskinlig. Mät pappret, markera med en penna, klipp ut och limma fast på fodralet (jag valde att ta både fram och bak).
Ta bort alla "extra-delar" från det smink du vill lägga i din palett. (Det varierar förstås beroende på vilket smink och vilket märke du har hur mycket du behöver plocka bort). Det som jag ska använda är ögonskuggor från Loreal Wear Infinte Eyeshadow. På dom kan man bara ta bort locket.

Klipp ut en liten bit bakplåtspapper. 
Lägg ögonksuggan (eller vad du nu ska använda) med bakplåtspappret på plattången. Det kan variera hur länge den ska ligga men jag körde på högsta värmen i ca 15 sekunder. (Om du inte har en plattång kan du använda en tändare istället. Skippa bakplåtspappret och håll tändaren några cm under ögonskuggan i några sekunder).

Ta bort pappret och öggonskuggan från plattången. Ta din nål och peta försiktigt i hörnen av varje ögonskugga och försök putta upp skuggan. Är den mycket svår att få upp är det bara att lägga den på plattången en stund till. Tänk på att inte försöka bryta upp skuggan för snabbt, då finns det en risk att plåten som den ligger i böjs och skuggan går sönder.
 Här har vi nu ett tomt fodral!
 Och mina skuggor.

Nu är det bara att organisera hur du vill ha dina skuggor i palleten och limma fast eller ta dubbelfästande tejp. I den här palleten hade jag tänkt ha mina varma och lite mer naturliga skuggor. Jag har även gjort en annan som jag ska ha mörkare skuggor i.
Hoppas att ni tyckte om det här tipset! 
Får se om jag kommer med mer tips i framtiden. ^^

onsdag 15 augusti 2012

Nacka Djurklinik

I tisdags var jag och mamma till veterinären med lilla Tuffen. Han har kliat sig så mycket nu på sistonde och vi har tyckt så synd om honom så nu fick vi alla nog. Redan när han bodde hos min syster i LA så kliade han sig men han fick en salva som hjälpte. När han sedan kom hit till Sverige så började han klia sig igen ett tag men sedan gick det över. Men nu så har han börjat igen och det går inte över så nu vill vi få ett stopp på det hela. 

Veterinären sa att det såg ok ut. Hon tog skrapprov och allt. Supertrevlig var hon också! (All personal där är jättetrevlig och så personliga! Ett stort plus ska dom ha). Han har inte skabb (det hade vi märkt på en gång om han haft, btw. Vi har tre hundar till som skulle ha blivit smittade bl.a.) och han visar inga tecken på allergier. Det hon sa att han verkade ha var en infektion på ryggen (där han kliar sig) eftersom han inte hade något yttre lager med fett eller vad det nu var. Men han har fått salva och cortisontabletter som han ska äta i några veckor. Redan efter första dagen verkade han vara bättre! Skulle vara så skönt om man fick slut på hans kliande.
Men det är dyrt med veterinärbesök. 900kr nånting gick det här "kalaset" på... (endast skrapprovet gick på 350 kr..!) Men det är värt varenda krona om det betyder att han mår bra. ^^

tisdag 14 augusti 2012

My Heart is Set

...on this beauty...


onsdag 8 augusti 2012

How I Organize My Jewelry

Min smyckessamling har blivit lite väl stor nu och för att få plats med allt i mitt lilla badrum så har jag varit tvungen att sortera upp allt i plastpåsar. När man då letar efter ett halsband och får istället upp 10 ihoptrasslade halsband så är det inte så roligt längre att välja smycken. Plus så glömmer man lätt bort vad man har. Tillslut fick jag nog och startade ett  litet projekt. Gjorde plats bredvid min garderob och spenderade en halv dag med att få upp allt.

Resultatet: 

Hittade en gammal anslagstavla nere i källaren som jag målade om till vitt och satte på lite söta klistermärken i hörnen av ramen. Tog nålar och hängde upp alla mina örhängen och några av mina armband.

Satte upp (med pappas hjälp) en överbliven slipshängare på sidan av garderoben som numera är en halsbandshängare. :)

Ska beställa 2 stycken T-bar ställningar som jag ska hänga mina armband och klockor på. Amazon, $5/st. Billigt!
Det känns mycket roligare och mer inspirerande att välja ut sin outfit, nu när man kan se allt på display.  Jag är riktigt nöjd med resultatet! ^^

Portrait/Painting: Black Labrador

Gjorde ett porträtt av min farmors gamla labrador till hennes 75årsdag. 
Tråkigt nog så gick han bort för många, många år sedan men jag vet att hon fortfarande tänker på honom, så jag ville göra något så hon kan titta och tänka tillbaka på alla glada minnen.
Gjord med blyerts i olika hårdhetsgrader och kol.

Did a portrait of my grandmas old Labrador for her 75th birthday.
Unfortunately he passed away several years ago, but I know she still thinks about him so I wanted to make something to remember him by. 
Made with pencils in various hardness and charcoal.


tisdag 7 augusti 2012

Money's Slipping Through My Fingers

Juli blev en dyr månad för mig. (Men värt pengarna) 

#1 Uno
Los Angeles BOKAT!

I September åker jag och mami till LA och hälsar på storasyster och hennes familj. :)
Trevligt, trevligt! Hoppas dock att vädret blir bättre än förra gången. Vi hade ju några dagar med sol men det blev ju lite för mycket moln mot slutet... Jag ska komma tillbaka med en fet bränna när alla andra har blivit bleka igen lagom till hösten här i sverige. Mowhahaha *evil master plan in progess* >:) 

#2 Dos
Min laptop pajade!

Den är fortfarande i livet (men går knappt att använda). Muspekaren har lagt av och på något sätt så har skärmen blivit lös så bilden försvinner. Great. Tillslut så fick jag nog och har nu köpt mig en ny laptop för ett bra pris. (Premiär-skrivning på den! Wieee!) 

#3 Tres....?

.......Got nothin' more to say!