söndag 28 oktober 2012

torsdag 25 oktober 2012

Migrän

Nu börjar jag bli less!

Jag lider av migrän (som jag skrivit tidigare i bloggen). Jag brukar få det minst ca 4 gånger i månaden. Jag har migränmedicin som brukar hjälpa, men nu den senaste tiden så har medicinen inte lika stor verkan längre. 

Nu har jag gått med migrän i 3 dagar i sträck utan att det gått bort. Har ätit medicin, sovit, druckit men det ger sig inte. Just när jag tror att det börjar bli bra igen så kommer smärtan tillbaka.

Jag har bokat en läkartid imorgon bitti, så förhoppningsvis så hittar dom vad som är fel eller så får jag starkare medicin. Jag har hört att det finns dom som har så kraftig migrän att dom får ta medicin via spruta... fast det skulle inte jag våga... :(

Så, ja. Nu vet ni varför det är lite dött på bloggen ett tag.

torsdag 18 oktober 2012

Get Ready For Fall

need  want a new jacket.

Varför blir det alltid samma sak varje år? Trots att man redan har köpt en jacka för hösten och/eller vintern så vill man ändå köpa en ny nästa år! 

...Eller är det bara jag som är så?

Forever 21

En snygg vinterjacka från Ellos - Adidas Outdoor. Vill ha!!
Fast jag har redan köpt en från H&M... (Den är snyggare i verkligheten). Provade den under en av mina lunchraster och det var den sista dom hade i min storlek så fick lite panik och köpte den. Prislappen sitter kvar för jag är fortfarande osäker på hur jag vill göra. Det ända jag inte gillar med jackan är att luvan sitter fast. Jag har en pälskrage (fake såklart!!!) som jag vill använda men det går inte när luvan och den förbannade pälsen sitter där! >:(

torsdag 11 oktober 2012

My Playstation 3 cake for my brothers 18th birthday

not what I hoped it would look like.... 

Först började jag med att ta 6 st tårtbottnar som jag skar ut till fyrkanter. 
 Kanterna som blev över sparade jag för använding till senare.
La på fyllning mellan alla lager. Skar bort en liten bit på översta locket (det är där det ska föreställa att skivorna ska gå in).
Sedan lade jag på tårtkanterna så att playstation skulle få den där äggformade formen.
 Kavlade ut den svarta sugarpasten (köpt från Panduro) och satte på tårtan.
Sedan satt jag och trixa och fixa med dekorationerna ett tag. (3 timmar tog det!! Inte för att det var mycket att göra, men för att jag gjorde det långsamt..)

Och här är slutresultatet. Usch, jag skäms för att visa den! :/ Är inte alls nöjd med hur den blev!! Men jag blev för stressad mot slutet för klockan var 5 när tårtan såg ut såhär och vi skulle åka halv 6 för att äta middag och jag hade inte gjort mig i ordning än. Hade jag haft mer tid så skulle jag försökt göra den mycket finare!

Happy 18th Birthday Baby Brother!

Igår fyllde Magnus 18 år! Herregud, kan inte fatta att han är "vuxen" nu. För mig känns det som att han fortfarande är 10 år gammal... Hela familjen gick ut och åt middag, sedan åkte vi hem firade honom resten av kvällen.
Jag ville göra en extra speciell tårta åt honom den här gången och satt och fundera ganska länge på vad jag ville göra. Först hade jag tänkt göra en Game of Thrones-tårta, The Iron Throne. Men för att göra den behövde jag ätbar silver-spray och det hade jag inte tid att åka och köpa (nästa gång kanske) så jag gjorde en PS3 tårta istället. Fast den blev inte riktigt som jag hoppats att den skulle bli...
Jaja. Magnus blev jätteglad över den iallafall.

måndag 1 oktober 2012

Hemmagjorda Vitlöksbröd

Om det är nånting som min storasyster är bra på så är det matlagning. Spelar ingen roll om det är ett recept eller improviserat. Allt hon gör blir bra! En kväll så serverade hon hemmagjorda vitlöksbröd till maten. Jag tyckte dom var så goda så jag bad henne skicka receptet till mig. 

Jag prövade faktiskt receptet igår kväll. Det var mycket simplare än jag trodde det skulle vara! Och dom blir SÅ goda.

Vitlöksbröden blev en stor hit här hemma. Min lillebror åt t.o.m. 4 stycken!

Här är receptet för er som vill prova själva: 

7 stora frallor
8 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1/2 dl smör- och rapsolja
1 dl persilja torkad eller färsk
Havssalt

Beskrivning

Börja med att värma ugnen till 225 grader
Dessa går snabbt att göra så ugnen bör vara beredd.

Skär frallorna i halvor.


Skala och pressa vitlöksklyftorna.

Blanda med olivoljan, smöroljan och den lätt smulade persiljan. Har du inte torkad så använd färsk finklippt persilja. Bred ut på brödhalvorna. Går bäst med baksidan av en matsked. Strö försiktigt lite havssalt över bröden.

Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter beroende på hur frasiga du vill ha dom.